Gode grunner til at det er smart å eie et kredittkort

Det er mange grunner til at det er en god ide å benytte seg av et kredittkort fremfor et normalt visa kort. Mange tenker at det er skummelt å bestille et kredittkort fordi det vil føre til at man ikke lenger har kontroll på egen økonomi og at det vil bli dyrere enn hvis man bruker et normalt bankkort. Dette stemmer ikke nødvendigvis.

Så lenge du har en sunn økonomi og et sunt forhold til din egne økonomi, kan det faktisk lønne seg for deg å ha et kredittkort. Spesielt om du skal ut å reise vil det være en god ide å benytte seg av et kredittkort. I denne artikkelen skal vi gi deg et par gode grunner som beskriver hvorfor kredittkort kan være en god løsning.

En ekstra forsikring

For det første er det greit å ha en ekstra forsikring på at du alltid har en betalingsmetode tilgjengelig. Kanskje har du ikke mottatt feriepenger eller lønning enda og da kan det være greit med et kredittkort. Så lenge du vet at du klarer å betale regningen så fort inntekten er på plass. Det er også greit når det kommer til reising i tilfelle ditt normale bankkort skulle bli stjålet eller om du skulle miste det. Det er alltid greit å ha en plan B. Husk også at om et kredittkort bli borte så er det ikke dine penger som blir bort, det er det derimot med et normalt bankkort.

Du får også reiseforsikring dersom du betaler over halvparten av reisen din med kredittkort. Forsikringen vil dekke deler av tapet ditt dersom du blir syk eller noen av eiendelen dine blir borte eller frastjålet. Man vet aldri hva som kan skje på reise og det er derfor greit å være på den sikre siden. Du kan også alltid logge inn på nettbanken får å se hvor mye penger du har brukt. På den måten vil du alltid ha full kontroll på forbruket ditt.

Kan fungere som en ekstra trygghet

Et kredittkort er rett og slett en ekstra trygghet. Med et kredittkort kan du enklere betale uforutsette kostnader som både kan komme på reise, men også hjemme. Det er ikke alltid at kontoen er like full før en lønning og da kan det være greit med litt hjelp. I tillegg så er du sikret mot identitetstyveri dersom du benytter deg av kredittkort, du kan nemlig få opp til 50.000 kroner til juridisk bistand. Dette gjelder selvfølgelig ikke for alle avtaler, men for mange av dem.

Generelt sett er det bare viktig at du har et sunt forhold til økonomi slik at du ikke går rundt og bruker penger du ikke har. Du må være klar over hvor mye penger du bruker og også passe på at du har råd til å betale regningen når den kommer. Så lenge du har dette klart så er det absolutt en god ide å ha et kredittkort, hvert fall for sikkerhetsskyld. På den måten er du alltid klar, uansett hva.