Tips til deg som skal handle med valuta

Visste du at det faktisk ikke er vanskelig å starte med valutahandel? Det kan høres veldig stort og skummelt ut når man aldri har vært borti det før, men det er faktisk overhodet ikke så vanskelig når man først kommer i gang.

Det finnes en rekke alternativer til deg som ønsker å teste det ut, og det kan gjøres rett fra din egen smarttelefon, nettbrett eller pc. Her kommer vi med noen tips til deg som ønsker å teste ut denne typen handel med valuta, men som har begrenset erfaring.

Tilgjengelighet

Etter hvert som teknologien har utviklet seg har det blitt enklere og enklere å prøve seg på valutahandel selv for de som ikke har noe erfaring med det fra tidligere.

Tidligere var man strengt avhengig av å kjøpe fysiske pengesedler som ble vekslet i pengesedler fra en annen valuta, men i dag handler det hovedsakelig bare om digitale summer. Siden denne typen handel har blitt så tilgjengelig har den også blitt mer og mer populær. Man kan bruke sin egen smarttelefon til å følge med på forex valuta, på svingningene i valutakursene, kjøpe og selge valuta kun med noen enkle tastetrykk.

Veiledning

Det finnes også flere kontorer man kan oppsøke dersom man ønsker veiledning av en fysisk person når man skal komme i gang med handel og trading av valuta. Når man oppsøker slike kontorer må man være forberedt på at man må legitimere seg med gyldig legitimasjon.

Personvernloven har etter GDPR ble innført blitt mye strengere, og derfor er det kun gyldig pass, førerkort, bankkort med bilde eller nasjonalt ID-kort som vil bli akseptert som legitimasjon. I tillegg bør du være forberedt på å få spørsmål relatert til om du er en politisk eksponert person, hvor pengene dine kommer fra og lignende i henhold til den nye hvitvaskingsloven.

Hvorfor velge valutahandel

Det finnes mange spennende måter å investere pengene sine, og det er opp til hver enkelt hvordan de velger å forvalte formuen sin. Noen velger å kjøpe edelstener som gull, diamanter eller rav, mens andre velger å kjøpe eiendeler i forskjellige selskaper i form av aksjer, opsjoner eller fond.

Valutahandel er generelt veldig enkelt, og man trenger ikke forholde seg til mange forskjellige valutaer dersom man ikke ønsker det. Man kan gjøre det akkurat så enkelt eller vanskelig man ønsker ved å selv velge hvor mange kurser man ønsker å handle med.