Sånn får du råd til drømmeferien

Mange begynner å planlegge sommerferien med en gang de kommer hjem fra den de nettopp har vært på! Dette er kanskje ikke helt sant, men nesten. For ikke bare føler nok de fleste at de veldig gjerne skulle hatt litt mer fri, men det blir også dyrere og dyrere å dra på ferie, og med et helt vanlig budsjett kan det være greit å faktisk begynne å planlegge sommerferie i god tid før man skal kjøpe noe. Dette gjør at man allerede har pengene på kontoen og ikke skal legge ut for store summer en måned. Basert på hva du drømmer om å bruke sommeren din på, får du her noen tips om hvordan du kan komme i gang med å spare!

Er drømmeferien alt om fotball?

Hvis drømmen din er en ferie som handler om alt om fotball er det ikke vanskelig å gjette seg til at du sikker har tenkt til å dra på denne turen sammen med kompisene dine. Og alle som har arrangert tur sammen med en vennegjeng, vet hvor slitsomt det kan være. For ikke bare skal noen faktisk ta på seg ansvaret for å fikse alt, men noen skal også legge ut og samle inn penger fra alle de andre – og det er litt typisk at de andre som ikke legger ut har en annen følelse av om det haster eller ikke enn de som faktisk har betalt.

Et tips her kan være å lage en konto til gutteturer som heter alt om fotball for eksempel. Her kan man spare et fast beløp hver måned gjennom hele året, sånn at det alltid er penger på kontoen når turen skal kjøpes, og ingen trenger å legge ut. I tillegg er det veldig smart for deg, fordi det å betale for ferie er noe vi ofte gjør for månedslønna vår, og det er noe vi kjenner i hverdagen den måneden. Det at man har lagt av penger til alt om fotball, gjør at man alltid har råd til å dra på tur – uten at du må spise havregrøt og spagetti med ketsjup den måneden billettene skal kjøpes.

Er drømmeferien roadtrip?

Norge er et helt nydelig ferieland, og det å sove i bilen og gå i fjellet rundt omkring i landet er en ferie som mange drømmer om. Men for å få råd til bilen man vil kjøpe krever det litt planlegging. Gå inn på billånskalkulator dnb og sjekk hvordan et lån kan se ut, sett opp budsjettet ditt og snakk med banken. Du kan også sjekke ut hva det koster å leie en liten bobil eller folkevogn, for neste skritt er det samme uansett hva du velger.

Herfra har du muligheten til å legge en slagplan i forhold til sparing, økonomiske strategier i hverdagen som kan hjelpe deg med å nå målet ditt og undersøke om du kanskje kan spleise med noen, sånn at utgiftene blir litt lettere. Dette er selvsagt smartest hvis du skal leie, men kan fungere uansett hva du velger.